despringplankenteamwerkwerkensamen_1zoetermeer.jpg

De Springplank en Teamwerk werken samen

ZOETERMEER – Woonwarenhuis De Springplank gaat per 1 december met Teamwerk samenwerken. De Springplank is een bedrijf waar mensen met een meervoudige beperking hun eigen winkel hebben in tweede hands spullen.

De Springplank is trots op haar medewerkers die hier een stuk zelfstandigheid leren en verantwoordelijkheid kweken. De medewerkers die in het leerwerkbedrijf werkzaam zijn, wordt geleerd om in het normale arbeidsproces werkzaam te zijn.

Elke dag werken er bij de Springplank meer dan 20 cliënten met veel enthousiasme in de winkel, in het magazijn, het transport, sorteren van goederen, repareren van spulletjes en schoonmaken. De mensen zijn enthousiast, leergierig en gemotiveerd en helpen de klant graag.

Kringloopwinkel

Twee jaar geleden is De Springplank gestart als de eerste AWBZ winkel in Zoetermeer en steeds meer Zoetermeerders weten de weg naar de Edelgasstraat 248 te vinden om hun overtollige spullen te brengen en met iets leuks de winkel te verlaten.

Woonwarenhuis De Springplank is een vernieuwende kringloopwinkel (woonwarenhuis) met een vloeroppervlak van 1000 m2. Het assortiment is schoon en zeer breed. Meubels in diverse stijlen. Kleding van een hoogwaardige kwaliteit. Een ruim gesorteerde boekenafdeling met een koffiecorner. Geteste en eventueel gerepareerde elektronica met een maand garantie. Veel huishoudelijke artikelen en nog veel meer is te vinden in het warenhuis.

Goederen die niet verkocht worden gaan naar Gambia (Afrika) waar de spulletjes worden opgeknapt en verkocht in de plaatselijke ‘kringloopwinkel’. Dit gebeurt door mensen, die door gebeurtenissen in het verleden beschadigd zijn en op deze manier weer een toekomst kunnen opbouwen. Met dit alles beoogt De Springplank meer duurzaamheid in combinatie met sociaal ondernemen in de maatschappij.

Zorgbehoefte

Teamwerk is een zorgorganisatie die zich volledig richt op de mogelijkheden van een cliënt. De visie van Teamwerk is ‘zorg leveren waarbij de zorgvrager centraal staat’. Teamwerk stelt de belangen van de zorgvrager altijd voorop en komt tegemoet aan de zorgbehoefte die er in de doelgroep leeft. Teamwerk integreert dagbesteding in de huidige maatschappij.

Er zijn al veel organisaties en instellingen die samen met Teamwerk een perfect passende locatie bieden voor dagbesteding. Dit zijn onder andere scholen, zorginstellingen, kinderboerderijen en MKB bedrijven. De keuze voor de samenwerking ligt juist in de kleinschaligheid en aandacht voor het individu.